perjantai 9. tammikuuta 2015

Makaronilaatikko munakaurajuomaseoksella

Tervehdys. Tänään otamme käsittelyyn yhden Apetta kansalle- kirjan suurimmista legendoista, tuon lähes jokaisen suomalaisen suosikkiruoan: Makaronilaatikon. Tässä versiossa olemme käyttäneet seuraavia, puhtaasti sensuroimattomia ruoka-aineita:


1 pussi (abouttiarallaa 400 gr) Myllyn Paras- makaronia. Voitte turvautua myös alhaisempaan makaronilajikkeeseen, mutta Mylly jauhaa makaronivalmisteensa kaikkein parhaiten. Pauli suosittelee myös Myllyn Parasta, koska on entisessä elämässään toiminut heillä epävirallisena hanslankarina. Suomalainen laulu- ja soitinyhtye Klamydia on myös kirjoittanut aiheesta kappaleen nimeltä Kuljukka.

1 paketti K-Menu-jauhelihaa. Koska Paulin alter ego Iitu on tällä hetkellä työtön ja yhteiskunnan hintahaitarissa heikossa hapessa, joutui hän hankkimaan makaronilaatikkoaan varten edullisempaa sika-nautajauhelihaa. Te, joiden kukkaro sallii kovahintaisempien lihojen hankinnan, käyttäkää tilaisuus hyväksenne.

Jauhelihan maustamiseen voitte käyttää esimerkiksi aromisoitua suolaa ja tortillanmakuista dippijauhetta. Kuvassa näkyvä tortillajauhe on hankittu nimenomaan tätä reseptiä varten naapurimaamme Ruotsin pääkaupungista Tukholmasta, joten saavuttaaksenne täydellisen lopputuloksen suosittelevat sekä Pauli että Iitu hankkimaan kyseistä jauhetta rajan takaa.

Munamaidon tekemiseen tarvitset seuraavia sörsseleitä:

3 dl kaurajuomaa. Tavalliset kuolevaiset hyödyntäisivät ehkä munamaidon tekemiseen tavallista, valkoista maitoa, mutta me eksperimenttejä ja yllättäviä tilanteita rakastavat kulinaristit emme tyydy tähän perinteiseen likumenttiin. Kaurajuomaa myydään muun muassa kaikissa kaupoissa, joissa on erikseen kaurajuomille varattu hylly. Juoma maistuu hyvältä, joskaan ei maidolta.

Kaurajuoman lisäksi munakaurajuomaseoksen valmistamiseen tarvitaan 2 kappaletta kananmunia. Munakaurajuomaseoksen maustamiseen voi käyttää myös aiemmin mainittuja mausteita; aromatisoitua suolaa ja rajan takaa hankittua tortillajauhetta.

Muuhun maustamiseen Pauli suosittelee kuvassa näkyvää tuoretta sipulia (alkuperämaa Suomifinland) ja omin käsin raastettua juustoraastetta. Lisäksi mausteena voi käyttää sateenkaariperheiden mukaan nimettyä Rainbow-tomaattipyrettä.

Tämän lisäksi jääkaapissa on hyvä olla jonkinlaista uuniin soveltuvaa margariinia, voita tai muuta hyvin levittyvää rasvasekoitetta.

Työvälineiksi Pauli suosittelee seuraavia esineitä:
1 paistinpannu tai kasari
1 paistinlasta
1 kattila (suurikokoinen)
1 kauha
1 leikkuuveitsi (teräväpäinen, kuten Paulikin)
1 leikkuulauta. Älkää koskaan leikelkö ainesosia paljaalla pinnalla ilman leikkuulautaa, koska lopputulos voi olla yhtä karmaiseva kuin Tshernobylissä vuonna 1986.
1 uunivuoka. Koko vapaavalintainen, mutta pakollinen.

Miten valmistat makaronilaatikon munakaurajuomaseoksella?

1. Transformoi jauheliha ruskeaksi haluamallasi tavalla. Käytä apunasi esimerkiksi paistinpannua ja paistinlastaa sekä haluamaasi rasvasekoitetta, mikäli tykkäät rasvaisesta ruoasta.


Jos muuten satutte olemaan kasvissyöjiä tai muuten vain lihan maku ärsyttää, suosittelen käyttämään jauhelihan sijasta esimerkiksi tummaa soijarouhetta. Samalla säästytte esimerkiksi muodonmuutos-osuudelta, soijarouhe nimittäin on jo valmiiksi riittävän tummaa ja pikanttia käytettäväksi. Oikeastaan soijarouheen valmistustapaa voi soveltaa kaikkein yksinkertaisimpiin vuokaleivospakkauksiin: lisää vain vesi, ja tilkka soijakastiketta.


Kuvassa Iitun soijarouhepussi, joka vilkuili kuiva-ainekaapista hyvin epätoivoisen oloisena.

2. Lihan transformoituessa haluamallasi tavalla ruskeaksi, voit kuluttaa ylimääräistä energiaa ja aikaa silppuamalla yhden sipulin fiksuksi ja filmaattiseksi läjäksi. Alla havainnollistavaa materiaalia lanta-aivon aikaansaamasta sipulipinosta.


3. Tässä vaiheessa on harvinaisen hyvä muistaa myös, että Myllyn Paras makaroni kiehuu likimain 10 minuuttia, joten vesi on syytä laittaa kiehumaan esimerkiksi hellalla. Makaroni on hyvin herkkä ja haavoittuvainen elintarvike, joten sitä on syytä kohdella sen ansaitsemalla tavalla. Käytännössä voit kunnioittaa Myllyn Parasta makaroonia esimerkiksi sekoittamalla veteen heitettyjä kiv- makaroneja ronskein rantein kiehumisen ensimmäisten minuuttien aikana.



Makaronit voi myös maustaa suolalla, koska suola on epäterveellistä.

4. Makaronin kiehuessa miellyttävällä pöhinällä onkin hyvä aika parata herkullisen, toivottavasti ruskeaksi (ja näin ollen kypsäksi) muuttuneen jauhelihan pariin. Kuten järkevimpien yksilöiden järki heidän korvaansa ehkä kuiskaakin, on nyt aika lisätä jauhelihan joukkoon sipulisilppu ja itselle mieluisa kavalkadi mausteita.


Sipulisilpun ja jauhelihan on fuusion tulisi näyttää lähestulkoon tältä. Näitä kahta on hyvä paahtaa keskenään noin 2-3 minuutin verran, jotta ainesosat löytävät sävyisän sopusoinnun. Kun yhteispaistuminen vaikuttaa onnistuneen, on aika lisätä mausteita. Jauhelihan voit halutessasi maustaa myös tomaattisoseella- tai murskalla.




5. Sitten vaan sörsseli sekaisin onnesta. Paras tulos syntyy, kun seosta sekoittaa noin 1,5 minuutin ajan ja kytkee tämän jälkeen virrat liedeltä sammuksiin. Energiansäästö pelastaa planeettamme nopeammin kuin säästämättä jättäminen!

Syytä on myös maistaa tässä kohtaa, miltä seos maistuu. Alokas Ahonen, reaktionne valmiin sipuli-mauste-jauhelihaseoksen koostumukseen ja tekstuuriin?

Alokas Ahonen otti ennen kuvauksia turpaan kulmilla. Tapaukseen ei liittynyt tarpeetonta väkivaltaa.

Olettehan muistaneet myös tarkistaa, missä tilassa Myllyn Parhaat makaronit ovat?

6. Makaronien kiehuessa sopivalla lämmöllä on hyvä aika valmistaa munakaurajuomaseos. Pauli myös suosittelee, että ruoka-aikaa nopeuttaaksenne kytkette uuninne (mikäli sellaisen omistatte) samaan aikaan päälle. Asettakaa uuniin lämpötilaksi 200 astetta. Jos ette omista uunia, voitte tässä kohtaa lopettaa lukemisen ja nauttia makaronilaatikon sijaan tylsähköä, mausteista jauheliha-sipuli-makaroni-yllätystä. Tämänkin herkun oikeaoppinen resepti on ilmestymässä blogiimme myöhemmin.

Munakaurajuomaseoksen valmistaminen on yksinkertaista kuin kaljahaasteeseen osallistuminen keski-ikäiselle miehelle.



7. Sekoita ensin kaksi (toivon mukaan luomu)kanan kananmunaa sekaisin niin, että keltuaiset, valkuaiset ja munankuoret sekoittuvat mukavasti keskenään. Kun tämä urheilijan proteiinipirtelö on valmis, lisää joukkoon 3 desilitraa kaurajuomaa. Toista sekoitusoperaatio esimerkiksi vispilällä. Hyödynnä omia ranteita, älä sähkövoimaa. Sähkö tappaa maapallon yhtä tehokkaasti kuin hiilidioksidin hengittäminen ihmisen.

Tämän seoksen joukkoon Pauli suosittelee myös lisäämään jauhelihaseokseen käytettyjä mausteita, koska mausteet nostavat kaurajuomamunaseoksen pikantin maun esiin. Jos olet kuitenkin käyttänyt kaikki mausteesi jauhelihan maustamiseen, ei se ole kuolemaksi. Mutta Pauli suosittelee sinua tässä kohtaa häpeämään muutaman minuutin, ennen kuin jatkat kokkaamista.

8. Ja sitten raastamaan noin 200 grammaa Edam-juustoa mahdollisimman ripeästi.


Saadaksesi hupia kokkaukseen voit raastaa juuston esimerkiksi kissan naaman muotoon.

Universumin käskyjen mukaan Myllyn Parhaiden makaroniesi tulisi viimeistään nyt olla valmiit.

9. Varustaudu vedessä keitettyjen makaronien kuivattamiseen läviköllä. Mikäli et omista lävikköä, voit käyttää tilapäisratkaisuna kattilan kantta. Varo kuitenkin sormiasi, ellet satu olemaan sukua Duudsoneille tai muille maankuuluille masokisteille.


Valuta Myllyn Parhaat makaronit kuvassa esitellyllä tavalla.


10. Tämän jälkeen voit yhdistää kuivat ja parhaalla tavalla esivalmistellut makaronit mausteisen sipuli-jauhelihasipuliseoksen kanssa. Tämän jälkeen on edessä suurin koitos - lopullisen tuotoksen huolellinen sijoittaminen oikeanlaiseen uunivuokaan.


Tässä näette oikeaoppisesti vuokaan sijoitetun makaronilaatikon. Vuokaan asettelua suorittelen harjoittelemaan pitkään ja hartaudella, sen sijaan että lappaisitte koko mötikän kerralla vuokaan vailla tunnetta tai tilannetajua. Ruoka on kuin rakastajattarenne - haalikaa sitä hyvällä hellyydellä ja sen ansaitsemalla tavalla.

11. Kun olette saaneet vuoan uuniin, asettakaa munakelloihinne ja kännyköihinne noin puolen tunnin mittainen meditointitauko. Meditointiharjoituksia voitte löytää esimerkiksi Internetistä. Puolessa tunnissa ehtii myös mainiosti katsomaan yhden jakson Bel Airin prinssiä.


12. Puolentoista jakson jälkeen Pauli suosittelee tarkastamaan, mikä on makaronilaatikon tilanne uunissa. Jos ruoka tuntuu, maistuu tai näyttää vielä epäkypsältä, pidä häntä- korjaus, uunissa enintään 10 lisäminuuttia. Ja mikäli palaat Bel Airin prinssin pariin, muista poistua tv:n äärestä hyvissä ajoin!

13. Jos makaronilaatikkosi näyttää tämän jälkeen prikulleen samalta kuin alla oleva kuva, olet onnistunut loihtimaan Paulin standardien mukaisen kulinaristisen herkun!



14. Tämänkaltainen ruoka ei kaipaa seurakseen periaatteessa muuta kuin sipaisun tummanpunaista ja intohimoista ketsuppia, mutta ketsuppia inhoavat voivat nauttia annoksensa esimerkiksi salaatin, kurkun ja Reissumies-palasen kera. Ruokajuomaksi soveltuu parhaiten kylmä vesi, viski tai kaurajuoma.


Tapaamisiin jälleen ensi kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti